Hrvatski radio

Radio Sljeme

Komunalno redarstvo: "Ne naplaćujemo kazne!"

26.03.2020.

08:57

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

foto: Marko Lukunić/PIXSELL

foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Foto: - / -

Tek devet dana nakon donošenja odluke, Grad Zagreb je objavio da komunalno redarstvo, od 18. ovoga mjeseca, ne kažnjava građane za nepropisno parkiranje. Ističu da, "u posljednjih deset dana nije ispisana nijedna represivna mjera".

Grad Zagreb jutros je objavio sljedeću obavijest:

- Nadležne službe Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet zadužene za komunalni red i promet u mirovanju ne postupaju niti djeluju represivno prema građanima, sukladno pisanoj uputi koja je na snazi od 18. ožujka 2020. godine.

Isto tako, sve raspoložive službe Ureda stavile su se isključivo ‼️u preventivnu funkciju‼️ i na raspoloživost sugrađanima, kako bi im pomogli i bili na usluzi u svakom trenutku.

U slučaju iznimnih okolnosti kao što su, primjerice, zagrađivanje vatrogasnog puta, ometanje redovnog tijeka prometa u većoj mjeri, blokiranje kolnih ulaza, i dr., ‼️primorani smo primijeniti najblažu mjeru u vidu upozorenja, kako bismo spriječili ovakve situacije.
U posljednjih deset dana nije napisana niti jedna represivna mjera. -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.