Hrvatski radio

Radio Sljeme

Konačno i tiskano izdanje Hrvatskoga pravopisa

16.12.2013.

13:33

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Muzeju Mimara poslijepodne je predstavljeno i tiskano izdanje konačne inačice Hrvatskoga pravopisa Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Na mrežnim stranicama Instituta, na adresi pravopis.hr, on je dostupan još od 27.lipnja. Nakon prvotno objavljene radne verzije u travnju, uslijedila je javna rasprava o pravopisu. Konačna verzija prihvaćena je potom u lipnju da bi resorno Ministarstvo zadnjim danom srpnja, upravo navedeni pravopis - preporučilo za upotrebu u osnovnim i srednjim školama.

Od danas pravopis, osim konzultirajući ga na internetu, možete i prolistati.

Evo što je o tome kazao Ravnatelj Instituta i glavni urednik Hrvatskoga pravopisa Željko Jozić u programu Radio Sljemena:

"...vodili smo se idejom da želimo obuhvatiti sve...Zagledani u tradiciju, ali duboko ukorijenjeni u modernom jeziku i danas imamo konačnu inačicu..."

Hrvatski pravopis Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje možete kupiti tijekom promocijske akcije po cijeni od 89,90 kuna, a njegova puna cijena je 110 kuna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.