Hrvatski radio

Radio Sljeme

Konačno - od travnja prodaja gradskih stanova i poslovnih prostora!

16.12.2015.

11:55

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"U četvrtom mjesecu iduće godine počet ćemo prodavati (gradske) stanove i poslovne prostore. Pišite - početak travnja 2016." Javno je to obećao gradonačelnik Milan Bandić u našoj emisiji "Zagrebi po Zagrebu".

Potaknut pitanjem slušatelja, kojeg je zanimalo zašto se toliko odugovlači s prodajom gradskih stanova i što je s Bandićevom izjavom kako će ona početi do kraja ove godine, gradonačelnik je izjavio kako je to tema oko koje je opsesivan.

Bandić je rekao kako su već dvaput pokušali prodati stanove, međutim, procijenjena vrijednost stanova nije odgovarala stvarnom stanju na tržištu:

Procjena naših stanova je bila prije dvije godine kad sam ja mislio da je stvar gotova, da se stanovi našu kreću od 1600 do 1900 eura, koji su stari oko dvadeset godina. I mi nismo mogli to prodat'. Mi smo raspisali natječaj - nitko se nije javio. Pa koji će bedak platiti stan po 1800 eura, a ima novi po 1100, 1200 eura?

Gradonačelnik Bandić je najavio kako će se, do proljeća iduće godine, na skupštinskim klupama naći njegov nov prijedlog za prodaju gradskih stanova i poslovnih prostora s realno procijenjenim vrijednostima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.