Hrvatski radio

Radio Sljeme

Konačno počinje gradnja produžene Branimirove?

16.05.2023.

13:42

Autor: Ivan Hlupić/Radio Sljeme

Gust promet u Sesvetama

Gust promet u Sesvetama

Foto: Marko Prpić / PIXSELL

U lipnju bi trebala započeti izgradnja produžene Branimirove, prometnice koja bi poput sjeverne obilaznice Sesveta u budućnosti trebala rasteretiti promet kroz to naselje. Cesta je to koja se čeka i obećava godinama, a sada je, bez puno pompe, gradska vlast na natječaju odabrala izvođača radova i najavljuje zakopati prvu lopatu.

- Za prvu fazu produžetka Branimirove u potpunosti smo imovinsko pravno riješili trasu, no još uvijek nismo u posjedu dviju čestica. To očekujemo da će se riješiti do lipnja, barem jednu ćemo uspjeti preuzeti mirnim putem, rekao je na redovitoj konferenciji za novinare gradonačelnik Tomislav Tomašević. Nevjerojatno je to da je prvi čovjek Grada o ovoj temi progovorio tek nakon što ga je za nju upitao sesvetski novinar Borko Samec. Najprije je Tomašević pojasnio da izvođača nije odabrao on, iako je potpisao ugovor nakon provedenog javnog natječaja - a tek potom vrlo kratko prokomentirao, kako se čini, prekretnicu u projektu koji je Sesvetama obećavan više od desetljeća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.