Hrvatski radio

Radio Sljeme

Konačno počinje obnova pješačkog mosta kod TOZ-a!

02.08.2019.

16:29

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

foto: M. Podhraski, slušatelj

foto: M. Podhraski, slušatelj

Foto: - / -

Posljednji pješački nathodnik u Zagrebu, onaj u Kustošiji, već godinama se jedva drži, a preko njega se prelazi na vlastitu odgovornost. Obnova konačno počinje u utorak, 6. ovoga mjeseca i trajat će šest mjeseci.

Pješački nathodnik preko željezničke pruge, koji spaja Donju Kustošiju s Ilicom, a dala ga je izgraditi bivša Tvornica olovaka Zagreb (TOZ) za potrebe svojih radnika, već dugo predstavlja opasnost za korisnike.

Nakon brojnih upita građana, između ostalog, i u našoj emisiji "Moj firtl", danas je održan posljednji sastanak svih sudionika uključenih u obnovu nathodnika u Kustošiji i dogovoreno je da radovi počinju u utorak, 6. kolovoza 2019.

Ugovoreni rok za završetak radova je šest mjeseci dok će njihova dinamika, u velikoj mjeri ovisiti o mogućnostima i terminima izvođenja koje propisuju Hrvatske željeznice. Naime, u određenim fazama radova morat će se prekidati željeznički promet te isključivati napon iz kontaktne mreže. Iz toga razloga, radovi započinju na stubištima koja su izvan koridora željezničke pruge.

Obnova će obuhvatiti sanaciju oštećenih dijelova konstrukcije, zamjenu dijelova koji su previše oštećeni, antikorozivnu zaštitu i izgradnju nove rasvjete na nathodniku. Vrijednost radova procjenjuje se na 2 milijuna i 800 tisuća kuna (bez PDV-a).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.