Hrvatski radio

Radio Sljeme

Konačno rekonstrukcija rotora na Bukovačkoj

23.02.2016.

10:36

Autor: N.D.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za nekoliko mjeseci počet će rekonstrukcija kružnog toka koji spaja Ulicu Prilesje, Bukovačku cestu i Petrovu ulicu. Postojeće rješenje nije zadovoljavajuće zbog prevelikog priljeva automobila, posebno onih koji moraju stići u KBC Rebro.

U taj bolnički centar dnevno stigne 10 tisuća pacjenata, i to je broj bez bolničkog osoblja, a u Maksimiru su niknule i brojne nove zgrade, doznajemo od predsjednika Vijeća gradske četvrti Maksimir Stanka Gačića. Već nekoliko godina nastoji se riješiti taj problem - a sada su konačno osigurana sredstva: milijun i pol kuna. Rješenje prometnog problema svakako mora uključiti i Kišpatićevu ulicu jer se zbog nje stvara prometni čep.

Predlaže se stvaranje dvotračnog kružnog toka većih razmjera koji bi obuhvaćao sve te ulice u jednu prometnu cjelinu. To je Bukovačka-jug, Prilesje, Bukovačka-sjever, Kišpatićeva i Petrova. Tu je još jedan detalj, a to je Kišpatićeva. Jedno od rješenja je da ona bude jednosmjerna - kaže Gačić. Posebno napominje da se mora nešto učiniti s garažom u KBC- u. Naime, sada postoji samo jedan ulaz i izlaz. Zbog toga se rade kolone od nekoliko stotona metara. Smatra da bi se to riješilo otvaranjem još jednog ulaza, odnosno izlaza. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.