Hrvatski radio

Radio Sljeme

Konačno sanirano ilegalno odlagalište uz Branimirovu

15.02.2019.

11:21

Autor: Nikolina Devčić

Zarko Basic/PIXSELL

Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / -

Ilegalno odlagalište otpada uz Branimirovu počelo se sanirati. Parcela je gotovo u potpunosti očišćena nakon što su građani svojom upornošću natjerali gradske službe da konačno nešto učine. Parcela je ograđena i više se ne može ilegalno odlagati otpad.

Paula i Danijela bile su uporne. Nisu bile obeshrabrene nakon što su pokucalne na brojna vrata.

- Slali smo mailove na sve moguće adrese, uključujući i Radio Sljeme i nakon dva mjeseca konstantnog slanja mailova, nešto se i učinilo - kaže Paula.

- Konkretno radi se o Romima. To je veliki problem u Gradu Zagrebu, pogotovo u rubnim područjima. To se zna, ali nitko ništa ne može ili ne želi ili neće poduzeti - istaknula je Danijela.

Parcela je sada ograđena i počelo je čišćenje. Više ne može nitko doći i odložiti otpad kao što je do sada bio slučaj. Voditelj Odjela komunalnog redarstva Grada Mladen Vidmar pojasnio je da zbog nekoliko razloga nisu mogli odmah sanirati odlagalište pa se sve oduljilo.

- Stvar je u privatnom vlasništvu gdje mi ne možemo baš u roku dan, dva, tjedan dana riješiti taj problem nego jednostavno moramo natjerati vlasnike tih zemljišta da na svoj trošak srede zemljište.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.