Hrvatski radio

Radio Sljeme

Konferencija " Znanost susreće regije"

17.10.2019.

10:58

Autor: Boris Bogić

R.S.

R.S.

Foto: - / -

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, Grad Zagreb je organizirao konferenciju s glavnom temom " socijalna politika i strateški ciljevi Socijalnog plana grada Zagreba"

Europski je parlament 2018. pokrenuo pilot projekt "Znanost susreće parmalente - znanost susreće regije" sa ciljem kako bi približili znanstvenike i kreatore politika, raspravljali o relevantnim društevenim pitanjima koristeći znanstvene dokaze te približli znanost građanima.

U prvom dijelu Konferencije predstavljeni su dosadašnji procesi socijalnog planiranja, ostvareni rezultati, mogući izazovi u stvaranju socijalnog plana za naredno razdoblje kao i važnost suradnje Grada Zagreba, akademske zajednice, istraživačkih instituta kao i šire javnosti u cilju pronalaženja novih rješenja i inovacija u provođenju i kreiranju socijalne politike.

U drugom dijelu konferencije provest će se panel rasprava, zatim interaktivna rasprava u tri grupe koje će pokušati odgovoriti na nekoliko ključnih pitanja, te će se donijeti zaključci koji će poslužiti kao dobar temelj za proširenje vizije socijalnog planiranja Grada Zagreba za naredno provedbeno razdoblje.

Na Konferenciji se očekuje sudjelovanje predstavnika upravnih tijela Grada Zagreba, zastupnika Gradske skupštine Grada Zagreba, predstavnika akademske zajednice, ustanova, organizacija civilnog društva i drugih nositelja Socijalne politike Grada Zagreba.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.