Hrvatski radio

Radio Sljeme

11:54 / 08.03.2017.

Autor: Boris Bogić

Kongres poduzetnica jugoistočne Europe

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S kojim se problemima žene susreću u poduzetničkim vodama ali i kakve sve uspjehe postižu na poslovnom planu, teme su velikog Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe. Riječ je o najvećem poslovnom okupljanju poduzetnica od kada postoji tržišna ekonomija u ovom dijelu svijeta.

"Prema podacima Ujedinjenih Naroda, žene danas zarađuju 24 posto manje od muškaraca i to je samo jedan vid diskriminacije žena u poslovnom okruženju." Ukazala je voditeljica virtualnog ženskog poduzetničkog centra, a i začetnica cijelog projekta Sanela Dropulić.

U organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, u prostoru Kongresnog centra Zagrebačkog velesajma traje jedinstveni Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, do sada najveće okupljanje poslovnih žena u regiji. 

Kongres poduzetnica jugoistočne Europe održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar Kitarović, a Kongres okuplja poduzetnica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Bugarske i Albanije.

"Kongres poduzetnica jugoistočne Europe bit će platforma osiguranja razmjene iskustava, stvaranja poslovnih kontakata, povezivanja i unapređenja poslovne mreže poduzetnica, kako bi im pristup i opstanak na tržištu država iz kojih dolaze, ali i regije bio što kvalitetniji, a put do željenog poslovnog uspjeha što izvjesniji", ističe Sanela Dropulić.

Zanimanje za ovaj jedinstveni Kongres je iznad svih očekivanja, potvrđuje Dropulić, a Virtualni ženski poduzetnički centar uspio je uz partnerstvo s Gradom Zagrebom osigurati svim poduzetnicama sudjelovanje u radu Kongresa bez ikakve kotizacije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.