Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kontinentalni turizam u Hrvatskom Zagorju

10.05.2016.

16:40

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sajam Wellcome.hr je prvi regionalni sajam kontinentalnog turizma koji će se održati u dvorani srednje škole u Krapini od 13. do 15. svibnja. Tijekom tri dana predstavit će se ponuda kontinentalne Hrvatske.

Sudjelovat će različite skupine izlagača, hoteli, restorani, turističke agencije, turističke zajednice gradova i županija, OPG-ovi, seoski turizam, vinari, pčelari, toplice, adrenalinski turizam…

Također, Sajam će pružiti i bogat popratni sadržaj - sudjelovanje na radionicama, panel rasprave, jednodnevne izlete, vožnje kočijom, kulturno-glazbeni program.

Osma po redu Štruklijada održat će se 14. svibnja u Vodenom parku Aqua Viva, a za titulu najboljih štrukli nadmeću se 22 zagorska restorana, agroturizama, hotel, toplica i pekarnica. Kako se čulo, Štruklijada se održava s ciljem promocije i zaštite tog tradicionalnog zagorskog jela kojem je Ministarstvo kulture RH dodijelilo status nematerijalnog kulturnog dobra.

Nakon predstavljanja događanja predviđena za nadolazeći vikend gradonačelnik Milan Bandić i župan Krapinsko - zagorske županije Željko Kolar građanima se, kao najbolju pozivnicu, podijelili 500-injak zagorskih štrukli.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.