Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Korektno je da se povuku svi amandmani na GUP"

10.02.2020.

18:12

Autor: Mario Mihaljević

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je izjavio kako je korektno da se povuku svi amandmani na Generalni urbanistički plan te ustvrdio je da - tko se bude ponašao drugačije - ili ima nešto ispod stola ili želi zaustaviti razvoj grada.

-Jedino pošteno i korektno je da se povuku svi amandmani koji nisu prošli javnu raspravu, njih 80, da se izglasa GUP koji je prošao proceduru, dvije javne rasprave i suglasnosti dvaju ministarstava te da idemo raditi na dobrobit građana grada Zagreba-, rekao je Bandić novinarima, ustvrdivši da amandmani nisu bili njegova želja, nego HDZ-ova.

Ustvrdio je da - tko se bude ponašao drugačije - ili ima nešto ispod stola ili želi zaustaviti razvoj grada. Rekao je da će Klub Stranke rada i solidarnosti povući amandmane, neće glasati za amandmane koji nisu prošli javnu raspravu te će glasati za GUP koji je prošao sve procedure.

Ministarstvo graditeljstva, tvrdi, kasni s donošenjem pravilnika tri godine, a prijašnja ministrica Anka Mrak Taritaš isto nije donijela pravilnik, iako ga je trebala donijeti 2014. 

Upitan zašto nije bio na sjednici Gradske skupštine, odgovorio je da ga nije izabrala Skupština.

-Ja nisam premijer kojeg bira parlament da mora čučati u parlamentu stalno, ja sam u Skupštini kada mislim da trebam biti, cijeneći svakog zastupnika", objasnio je. 

Rekao je i da u budućim aktivnostima može skinuti rukavice i govoriti drugačije i s partnerima i opozicijom. Uvjeren je da će GUP proći na Skupštini, a što se tiče glasanja, rekao je da će HDZ-ovi zastupnici odlučiti kako će glasati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.