Hrvatski radio

Radio Sljeme

Korisnici Doma za starije na Trešnjevci uz darove ušli u vazmeno trodnevlje

01.04.2021.

13:25

Autor: Nikolina Marović

Korisnici Doma za starije na Trešnjevci uz darove ušli u vazmeno trodnevlje

Korisnici Doma za starije na Trešnjevci uz darove ušli u vazmeno trodnevlje

Foto: - / -

Korisnicima Doma za starije i nemoćne u Drenovačkoj iz Grada su danas, u povodu Uskrsa, donijeli i prigodne darove. Unatoč pandemiji i potresu, koji je oštetio i sam dom, korisnici su zadržali vedar duh, posebice sada kada su svi cijepljeni i bezbrižnije se kreću gradom.

Kraj korizme i vazmeno trodnevlje u Domu za starije i nemoćne osobe u Drenovačkoj na Trešnjevci, počelo je jutros podjelom uskrsnih darova. Darove su primili i korisnici drugih gradskih domova, a za dobru atmosferu, uz lijepo i toplo vrijeme, pobrinuli su se štićenici doma koji su izveli kratki, prigodni program.  

Ravnateljica Doma zahvalila je svim djelatnicima koji su posljednjih godinu dana, unatoč pandemiji i potresu, brižno skrbili i bili na usluzi svim korisnicima. Tom prigodom obnašateljica dužnosti gradonačelnika, Jelena Pavičić Vukičević uručila je Domu na Trešnjevci medalju Grada Zagreba za sav trud koji su danonoćnim radom, predanošću i požrtvovnošću omogućili normalno funcioniranje i u najtežim vremenima. Medalje su dodijeljene i drugim gradskim domovima koji trenutono skrbe o više od tri tisuće starijih i nemoćnih osoba. Pavičić Vukičević osvrnula se i na više od sedamdesetak starijih osoba iz Sisačko-moslavačke županije kojima je Zagreb osigurao novi smještaj u gradskim domovima. 

U ovom je domu svoje mjesto pod suncem pronašla i gospđa Branka Anočić, prva cijepljena osoba protiv Covida19 u Hrvatskoj. Rekla je da nikakvih nuspojava nije imala i da se osjeća iznimno dobro. Uskrsni doručak provest će u krugu obitelji, ali za ručak se vraća u svoj Dom - to je moja baza i tu se uvijek dobro osjećam - rekla je gospođa Anočić. U razgovoru s korisnicima doznali smo da su iznimno zadovoljni uslugom i skrbi a posebno su veseli sada, kada su procijepljeni pa bezbrižnije mogu uživati u lijepom vremenu i šetnjama na otvorenom. Svima su poželjeli sretan Uskrs uz napomenu da je sve prolazno ali su ljubav i život vječni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.