Hrvatski radio

Radio Sljeme

Korlaet : "Lovrić krši etički kodeks!"

13.01.2022.

10:09

Autor: Radio Sljeme

Luka Korlaet i Ivica Lovrić

Luka Korlaet i Ivica Lovrić

Foto: Sanjin Strukić/Boris Ščitar / Pixsell

370 korisnika mjere Roditelj-odgojitelj dosada je podnijelo tužbu Visokom upravnome sudu protiv Grada Zagreba zbog izmjena te mjere kojom je značajno snižena mjesečna potpora grada, ali i ostali uvjeti. Taj podatak je u našoj emisiji "Zagrebi po Zagrebu" iznio zamjenik gradonačelnika, Luka Korlaet koji ne očekuje da bi Upravni sud mogao odlučiti na štetu Grada u tim postupcima. 

Korlaet i Lovrić

Zbog javnog podupiranja roditelja odgojitelja u prosvjedima i procesima protiv Grada, Korlaet je prozvao bivšeg pročelnika, a sada savjetnika gradonačelnika Ivicu Lovrića. Na adresu Visokog upravnog suda stižu skupni podnesci, jedan je već tu, druga dva stići će krajem ovog i početkom sljedećeg tjedna. 


Grad Zagreb ne odustaje od ukidanja te mjere, za koju tvrde da je neučinkovita i godišnje stoji više od 500 milijuna kuna. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici