Hrvatski radio

Radio Sljeme

13:15 / 01.09.2021.

Autor: Davor Šalat

Korlaet: savjet stručnjaka za građanski odgoj u zagrebačkim školama

Davorin Visnjić/PIXSELL

Davorin Visnjić/PIXSELL

Foto: - / -

Za uvođenje građanskog odgoja u škole, koje je najavio gradonačelnik Tomašević, radit će se pilot projekt, a tražit će se i savjet stručnjaka, rekao je u našoj emisiji Zagrebi po Zagrebu zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

Govorilo se i o obnovi grada nakon potresa, te o pješačkim zonama u gradskoj jezgri. Kada je riječ o uvođenju građanskog odgoja, napravit ćemo pilot-projekt u pet gradskih škola jer se radi o otvorenom procesu, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet. Moramo se posavjetovati sa strukom, i definitivno to nije gotova stvar, rekao je Korlaet.

Korlaet je komentirao obnovu Zagreba nakon potresa za koju je rekao da mora biti učinkovitija i brža. Tvrdi da su cijene radova za obnovu Grada koje su propisane programom mjera, preniske. To će se sutra na Vladi revidirati jer postoji prijedlog novih cijena, napomenuo je Korlaet.

Korlaet se osvrnuo i na razvoj pješačkih zona u gradu. Kaže da mu je velika želja da se napravi pješačka dionica od Masarikove ulice do Trga republike Hrvatske.

Ono što više nikada ne smijemo dopustiti jest da se grade javne garaže u samome središtu, jer na primjeru Varšavske ulice vidimo da je građanima oduzet dio javnog prostora, zaključio je Korlaet.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.