Hrvatski radio

Radio Sljeme

Korlaet: "Uskoro bi žičara trebala biti puštena u promet"

02.02.2022.

14:45

Autor: krešimir vešnik

žičara sljeme

žičara sljeme

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Tema koja već nekoliko godina privlači pažnju građana, izgradnja sljemenske žičare, uskoro bi mogla biti zaključena. Tako je barem u našoj emisiji "Zagrebi po Zagrebu" najavio zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet. Najavio je i dvije nove pješačke zone. 

Čini se da bi trakavica zvana "Žičara Sljeme" ubrzo trebala biti završena. Od 9 uporabnih dozvola koje su potrebne da bi "proradila", žičara ih ima 8, kaže zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet. Nedostaje ona za buku, no dosta je toga, kaže, napravljeno da bi se ta dozvola izdala - Na državnoj razini, Ministarstvo zdravstva je promijenilo pravilnik o buci u kojem je žičara integrirana u prometnu infrastrukturu što do sada nije bila i kao takva smije emitirati više razine buke. Probat će se, uz malo sporiju vožnju i izolaciju, postići dozvoljena razina buke. Zadnje mjerenje je vršeno jučer, tehnički pregled je u petak i nakon njega, za koji se nadam da će dati pozitivan ishod, bi žičara u najskorije vrijeme trebala biti puštena u promet - rekao je Korlaet.  


Uskoro bi u gradu mogli imati dvije nove pješačke zone - Jedna je komad stare Vlaške kod spomenika Šenoi, između Palmotićeve i Draškovićeve ulice. To mislimo s prvim danima proljeća pretvoriti u mali novi trg. Druga je, i to je malo ambiciozniji plan jer uključuje opsežniju i ozbiljniju prometnu preregulaciju, to je komad Masarykove ulice od Preradovićeve do Gundulićeve - istaknuo je zamjenik gradonačelnika. 


Cijelu emisiju poslušajte ovdje.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.