Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kosor o Hajdašu Dončiću: "To je jedan neozbiljan ministar"

29.11.2013.

13:11

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gostujući u programu radio Sljemena predsjednik gradske skupštine Darinko Kosor komentirao je koncesijski ugovor o zračnoj luci Zagreb. Za ministra Hajdaša Dončića rekao je da radi na štetu radnika.

Predsjednik gradske skupštine Darinko Kosor rekao da je došlo do dvije izmjene koncesijskog ugovora na štetu hrvatske države u korist francuskog koncesionara. Kaže da su su zaposlenici zračne luke koji su prije nekoliko dana štrajkali bili u pravu.

Izmjenom tog ugovora hrvatska Vlada se kao većinski vlasnik odriće koncesijske naknade ističe Kosor. O Ministru pomorstva prometa i infrastrukture Siniši Hajdašu Dončiću koji je rekao kako je koncesijski ugovor dobar za radnike Kosor je rekao: "To je mogao izreći samo ministar Hajdaš Dončić koji je jedan neozbiljan ministar, koji je prije nekoliko dana obmanuo hrvatsku i zagrebačku javnost tvrdeći da kakve probleme imaju zaposlenici, s prosječnom plačom od 8 tisuća kuna. Time je obmanuo javnost jer nije govorio o pravom problemu a to je da bi ti zaposleni trebali preći u tvrtke s ograničenom odgovornošću od 20 tisuća kuna osnivačkog kapitala."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.