Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kosor podnio ostavku na dužnost predsjednika Gradske skupštine

03.05.2016.

12:12

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor podnio je ostavku na svoju dužnost. Kaže da je to učinio zbog milijunskih šteta koje su građanima nanijele odluke gradskih vlasti, što nije mogao kontrolirati.

Kao razloge ostavke Darinko Kosor navodi da 'ne može kontrolirati niti utjecati na to što se donose štetne odluke'. 'Moja stranka i ja smo pokazali kroz protekle tri godine da smo spremni raditi u interesu građana', rekao je Kosor, dodajući da će ostati raditi u Gradskoj skupštini kao zastupnik.

Konkretno naveo je nedonošenje GUP-a, privođenje bivšeg gradskog pročelnika Zvonimira Šostara, te najnoviji gradski natječaj za nabavu automobila.

Donijeli smo sve potrebne odluke da se nakon niza godina donesu Izmjene i dopune GUP-a Zagreba, koje do danas nisu donesene, a zadnjih dana je njihovo donošenje ponovno odgođeno. Donijeli smo odluku o prikupljanju otpada, ali ona do danas u cijelosti nije provedena, jer građani još ne plaćaju odvoz otpada razmjerno količini koju su predali, već su donedavno plaćali po četvornom metru stambene površine, a od nedavno po zaduženom volumenu spremnika, rekao je sada već bivši predsjednik Gradske skupštine

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.