Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kosor protiv najavljene privatizacije

08.05.2015.

18:30

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što je gradonačelnik Milan Bandić na jučerašnjoj sjednici Gradske skupštine najavio da razmišlja o privatizaciji nekih djelatnosti unutar Holdinga, poput odvoza otpada reagirao Kosor.

Gostujući jutros u našemu programu, kao i uvijek - dan nakon sjednice Skupštine - Kosor je komentirao najave gradonačelnika.

Ipak, nemaju sve tvrtke u Holdingu jednaku javnu vrijedost, upozorio je Kosor - usprotivivši se privatizaciji;"Ja i dalje stojim kod svog stava da sam protiv privatizacije Čistoće, Vodoopskerbe i odvodenje....tko god bi ih dobio cijene bi bile puno veće, nego što su sada. Mi imamo puno tržišnih društava koja su u sklopu Holdinga koja nisu komunalna društva, koja nisu od strateških interesa...ima nekih djelatnosti koje bi mogle ići u Koncesiju vezano uz zbinjavanje otpada...Ali ne i ova primarna Čistoća, znači ovaj primarni Odvoz..." - istaknuo je, među ostalim, Kosor.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.