Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kosor: "Za Božić si želim da Bandić ode!"

23.12.2015.

11:23

Autor: Irena Dizdarević, Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"...a Bandić želi da ja odem s mjesta predsjednika Skupštine, ali to se neće dogoditi u 2016."- rekao je Darinko Kosor u našem programu. Verbalno "čašćenje" posljedica je jučerašnje sjednice Gradske skupštine na kojoj je prihvaćen proračun za iduću godinu.

Zastupnici Gradske skupštine prihvatili su jučer proračun za iduću godinu vrijedan sedam milijardi kuna, što je povećanje od 150 milijuna kuna u odnosu prema ovoj godini. Za proračun je glasalo 30 zastupnika, a protiv se izjasnilo 19. Poduprli su ga zastupnici s Liste Milana Bandića, zatim HDZ-a i jedan zastupnik HSS-a. Protiv su bili zastupnici SDP-a, nestranački zastupnici Vladimir Ferdelji i Sandra Švaljek, HNS, HSLS i jedan zastupnik HSS-a.

Predsjednik Skupštine Darinko Kosor, objasnio je stajalište HSLS-a. Naš klub zastupnika je bio protiv ovakvog prijedloga. Ne date nam da pročitamo na što ćete trošiti novce - nećemo za to glasati. - poručio je Kosor. Mi smo u ove dvije godine donijeli jako puno važnih odluka koje se nikada nisu provele, znači, nema zakonkih sankcija za neizvršenje proračuna. Ja sam to vidio u ove dvije godine iz nepovjerenja u to... nismo dignuli ruku za proračun... objasnio je predsjednik Skupštine Kosor.

U nastavku Kosor je komentirao najave da on više neće biti na čelu Skupštine.

Nešto između redova je o tome jučer govorio gradonačelnik Milan Bandić, ali ja i on imamo iste božićne želje. On ima želju da ja ne budem predsjednik Skupštine, a ja imam želju da on ne bude gradonačelnik. Znači, apsolutno se slažemo u našim željama. Realizacija moje i njegove želje je otprilike ista. Znači - ostat ću predsjednik Skupštine i 2016. - zaključio je Kosor.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.