Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kreće gradnja 26 milijuna kn vrijedne hladnjače za voće i povrće

18.01.2017.

09:39

Autor: Vesna Jurić Rukavina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U izjavi župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića se navodi "kako ne sumnja da će centar postati regionalni lider za domaće proizvođače jer će im omogućiti stvaranje veće dobiti, a time i razvoj hrvatske poljoprivrede".

Uskoro kreće II. faza gradnje moderne hladnjače Distributivnog centara za voće i povrće u Radnoj zoni Rakitovec u Zagrebačkoj županiji vrijednoj više od 26 milijuna kuna. Radi se o jedinoj hladnjači u Hrvatskoj, kapaciteta 3000 tona koja nije u vlasništvu trgovaca, a omogućit će proizvođačima s područja Zagrebačke županije, ali i šire, da svoje proizvode skladište prema uvjetima koje nediktiraju trgovci, konkuriraju uvoznoj robi, a potrošačima nude domaće proizvode provjerene kvalitete i očuvanih nutritivnih vrijednosti tijekom cijele godine. Navodi se između ostalog u izjavi župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića koji navodi "kako ne sumnja da će centar postati regionalni lider za domaće proizvođače jer će im omogućiti stvaranje veće dobiti, a time i razvoj hrvatske poljoprivrede".

Gradnja ULO (ultra low oxygen) hladnjače, s tehnološkom opremom i transportnim sredstvima, ukupne vrijednosti 26 milijuna 200 tisuća kuna (bez PDV-a). Većina novca za gradnju oko 23 milijuna kuna, osigurana je temeljem natječaja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.