Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kreće gradnja nove škole na Jakuševcu!

01.06.2023.

12:02

Autor: Radio Sljeme

Kamen temeljac za novu školu

Kamen temeljac za novu školu

Foto: Željko Hladika / PIXSELL

Projektom za koji je grad izdvojio gotovo 13,5 milijuna eura izgradit će se 28 učionica, 16 kabineta, dvodijelna sportska dvorana te vanjski sportski tereni.

 Ovo je doista povijesni trenutak jer se o izgradnji ove škole priča već 30 godina, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević nakon što je položio kamen temeljac.


- Tri desetljeća je građanima Jakuševca i istočnog dijela Novog Zagreba obećavana izgradnja nove škole, a trenutno oko 1200 učenika ide u jednu zgradu u kojoj se nalaze dvije škole. Uspjeli smo razriješiti sve imovinsko-pravne sporove, isprojektirati, ali i naći novac za ovu školu jer je riječ o velikom objektu u koji će stati 600 do 700 učenika, rekao je Tomašević.


Ovo je samo jedan u nizu novih projekta kako bi se povećali školski kapaciteti te omogućila jednosmjenska nastava, ustvrdila je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.


- Još jedna škola u novom Zagrebu će se uskoro početi graditi, riječ je o Osnovnoj školi Lanište, tamo je trenutno samo osnovna škola Savski Gaj i tamo postoji velika potreba za školom. Osim toga, analiziramo niz škola u gradu iz perspektive moguće dogradnje ili nadogradnje kako bi one prešle u jednosmjensku nastavu.


U sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti uskoro bi se trebao raspisati natječaj za dodjelu europskih sredstava bez kojih grad neće moći krenuti velike projekte izgradnje novih školskih ustanova, ustvrdila je Dolenec.


 
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici