Hrvatski radio

Radio Sljeme

10:17 / 04.02.2019.

Autor: Boris Bogić

Krenula izgradnja novog Doma zdravlja u Lučkom

R.S.

R.S.

Foto: - / -

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je svečano otvorio početak radova na novom Domu zdravlja. Grad je za ovaj projekt osigurao 13 milijuna kuna, a ukoliko ne bude nepredviđenih problema, novi bi Dom zdravlja svoja vrata trebao otvoriti za godinu dana.

Stari prostori već godinama ne udovoljavaju osnovnim potrebama za moderni dom zdravlja prema kojemu osim stanovnika Lučkog gravitiraju i stanovnici Ježdovca, Hrvatskog Leskovca i dijela Stupnika.

Ravnateljica doma zdravlja Zagreb-centar Antonija Belanović naglasila je važnost ovog projekta jer je dosadašnja zgrada bila izgrađena prije pedeset godina i tada je napravljena kao privremeni montažni objekt.

Predsjednik mjesnog odbora Lučko Boris Petrović objasnio je točno o kakvom se projektu radi:

- Novi dom zdravlja bit će na 800 kvadrata površine, imat će prizemlje i prvi kat. Imat će tri liječničke ambulante, a jednu dentalne medicine. Postojat će laboratorij i prostorija za savjetovalište, pristupni put za invalide, dizalo i 18 parkirnih mjesta. -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.