Hrvatski radio

Radio Sljeme

Krenula je "Nautika" na zagrebačkom Velesajmu!

22.02.2017.

13:18

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Ploviti, otkrivati, živjeti" pod tim sloganom otvoreno je najveće izdanje sajma Nautike na Zagrebačkom Velesajmu. Ove se godine očekuje više od 30 tisuća posjetitelja,a uz sajam "Nautike" otvoren je i međunarodni sajam "Hotel&GastroTeh" te nacionalna izložba vina "Vinovita".

Ove godine je prisutno više od 300 izlagača, više od 120 plovila od kojih je predstavljeno i dvadesetak hrvatskih premijera, te je prema riječima voditeljice Velesajma Dine Tomašić.

"30 posto veća izložbena površina, 15 posto veći broj izlagača i rast u plovilima od 20 posto jasan dokaz velikog truda koji su uložili kako djelatnici Velesajma tako i izlagači"

Posjetitelji će moći vidjeti i najveći brod ikada izložen na Nautici. Riječ je o atraktivnom sport cruiseru PearlSea 56 dugačkom 17 metara.

Redakcija nautičkog portala "nauCAT" i ove je godine održala izbor za najbolji "Hrvatski brod godine" a nagradu je odnio "Fisherman 36" tvrtke Adria-Mar. 

Osim razgledavanja plovila posjetitelji će imati na raspolaganju i druge sadržaje, a jedno od možda najzanimljivijh će biti besplatna probna ronjenja.

Još jedna novost ove godine. Ulaznice za velesajam vrijediti će isti dan i kao dnevna karta za ZET.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.