Hrvatski radio

Radio Sljeme

Krenuo dugo najavljivani "Zagreb Connect"

29.11.2016.

13:55

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Konferencija je u dvorani Vatroslav Lisinski okupila više od 1.000 sudionika iz Hrvatske i svijeta u organizaciji Hrvatskih poslovnih anđela - CRANE te grada Zagreba i Europske mreže poslovnih anđela EBAN.

Predsjednik CRANE-a Davorin Štetner kazao je da su poslovni anđeli u Europi i u Hrvatskoj, inovativni i uspješni poduzetnici koji financiraju start-up projekte ulazeći u njihove vlasničke udjele i pružajući im podršku u razvoju u komercijalizaciji projekata koji pridonose i razvoju gospodarstva u zemlji gdje se razvijaju.

"U današnje vrijeme jako je važna poduzetnička klima i djelovanje poslovnih anđela, pa se i Hrvatska trudi pozicionirati kao pogodna lokacija za investicije", kazala je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, upozorivši da poduzetnici moraju računati na tzv. remetilačke faktore kojih danas u svijetu ima dosta.

Gradonačelnik Milan Bandić naglasio je da Zagreb veliku pažnju posvećuje start-up poduzetnicima, dajući im razne poticaje, organizirajući natjecanja i konferencije. "Uskoro će Zagreb na Zagrebačkom velesajmu dobiti tehnološki park, koji će omogućiti svim 'inovativcima' da još bolje rade", najavio je Bandić.

U nastavku dvodnevne konferencije biti će prikazani brojni primjeri dobre prakse iz svijeza start-up poduzetništva te će brojni svjetski poznati gosti poput Brucea Dickinsona iz rock grupe Iron Maiden predstaviti svoja iskustva u inovativnom poduzetništvu.

Na "Zagreb Connect" se prijavilo više od 150 startup-ova iz cijeloga svijeta od kojih je odabrano dvadeset finalista, a među njima je 11 tvrtki iz Hrvatske

Nagradni fond je jedan od najviših za ovakve događaje i iznosi 100 tisuća eura.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.