Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Kultura turizma" po 9. put u srednjoškolskim učionicama

16.03.2019.

12:38

Autor: Magdalena Pongrac

Davorin Visnjic/PIXSELL

Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: - / -

U okviru Međunarodnog sajma turizma "Place2go" u Areni Zagreb održana je dodjela nagrada u programu "Kultura turizma". Program 9. godinu provode Turistička zajednica grada Zagreba i Gradski ured za obrazovanje kako bi mlade educirali o turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba.

55 srednjih škola i gimnazija, kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni predmeti, u zadnjih 9 godina prošlo je kroz program "Kultura turizma". Sudjelovali su u programima zaštite okoliša te učili o očuvanju etnološkog, povijesnog i kulturnog naslijeđa, kao i o stvaranju klime dobrodošlice. Cilj projekta je dugoročno poboljšati sliku zagrebačkog turizma i njegov gospodarski razvoj, rekla je direktorica gradske Turističke zajednice Martina Bienenfeld - Želimo mladim generacijama pokazati na koji način se može biti dobar domaćin i povećati svijest o tome što naš grad jest te ga približiti, sa svime onime što naš grad može pružiti, ne samo nama, kao njegovim građanima, nego i svim njegovim gostima i posjetiteljima.

Ove školske godine edukacija je održana u 5 škola koje su osmislile projekte s turističkom tematikom. Učenica Ana Jović predstavila je Prvu ekonomsku školu - koja se posvetila kazalištima i muzejima koje možemo posjetiti u Zagrebu. Naučili smo da Zagreb nudi mnogo više nego što možemo dokučiti putem društvenih mreža i medija. Saznali smo da je važno učiti o povijesti našega grada i podučiti se o tome koja je budućnost za naš grad i kako mi, kao mladi, možemo utjecati na promjenu budućnosti.

Učenički radovi i suveniri s temom turizma mogu se pogledati u Areni Zagreb do sutra, kada završava sajam "Place2go", na kojem svoje radove predstavlja 200 izlagača iz Hrvatske i svijeta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.