Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Kuščevića za GUP" - nova politička trgovina između Bandića i Plenkovića?

27.06.2019.

12:59

Autor: Magdalena Pongrac

Goran StanzlPIXSELL

Goran StanzlPIXSELL

Foto: - / -

Izmjene Generalnog urbanističkog plana zbog izgradnje tzv. "Zagreb Cityja" tipičan su primjer političke trgovine između gradonačelnika Milana Bandića i premijera Andreja Plenkovića. Tako tvrde gradski SDP-ovci koji od Grada traže novu javnu raspravu o tom spornom projektu.

Nakon što se prošloga tjedna plan za izgradnju tzv. "Zagreb cityja" pojavio u nacrtu Generalnog urbanističkog plana iz 2017., na noge se digla zagrebačka oporba. Predsjednik gradskog SDP-a Gordan Maras tvrdi da Grad nije ispoštovao proceduru jer o tom projektu nije provedena javna rasprava, a zeleno svjetlo za prenamjenu Hipodroma u površinu stambene namjene nije dao ni Središnji državni ured za sport - Gradonačelnik ovdje radi poprijeko, mimo procedure, i na neki način pogoduje vrlo uskom krugu poduzetnika koji bi trebali odraditi ovaj projekt. Rekao bih i da se ovdje radi o javnoj raspravi koja nije provedena u Zagrebu nego u Dubaiju.

Maras je uvjeren i da će HDZ kao Bandićev koalicijski partner u Gradskoj skupštini, ovakav plan podržati, i to kao rezultat političke trgovine između Bandića i premijera Plenkovića - Bandić neće dirati njegove ministre umočene u afere i dat će im podršku, a Plenković će pustiti da prođe GUP. Ovdje imamo klasičnu trgovinu, a to je: Kuščević za GUP!

SDP traži novu javnu raspravu, a na sjednici Gradske skupštine za dva tjedna izmjene GUP-a neće podržati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.