Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kvalitetnijia voda za istočni dio grada

01.02.2016.

12:31

Autor: N.D.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Građani šireg područja Sesveta od danas imaju kvalitetniji sustav vodoopskrbe. Jutros je otvoren objekt vodosprema Cerje s novim cjevovodima dugačkim 13 kilometara. Na tom području uskoro će se modernizirati i sustav odvodnje.

Korisnici su ondje često ostajali bez vode zbog dotrajalih cjevovoda, no tomu bi sada trebao doći kraj, obećaje direktorica Vodoopskrbe i odvodnje Štefica Mihalic. Projekt je stajao 94 milijuna kuna. Područje Sesveta dobit će i kvalitetniji sustav odvodnje čija će se modernizacija sufinancirati sredstvima Europske unije.

Kada govorimo o projektiranju za 31 milijun za koji je potpisan ugovor, i to su europska sredstva, onda je to izrazito velik projekt u izgradnji. To je za područje Sesveta prvenstveno, ali imamo i jedan dio  koji obuhvaća Mikuliće. No prvenstveno je riječ o Sesvetama i dovođenju do centralnog uređaja za pročišćavanje i svih onih manjih mjesta koja gravitiraju prema Sesvetama, objašnjava Mihalic.

Na području Zagreba dio građana još uvijek nema pristup gradskom vodovodu što znači da je pred gradskim čelnicima još puno posla. Šefica Vodoopskrbe kaže da se na tome radi. Ove godine završavamo Glavnicu Donju, Glavnicu Gornju i imamo još projekata za Sesvete, ali i za Novi Zagreb i Brezovicu, obećava Mihalic.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.