Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kviz o Hrvatskom saboru za školarce

19.12.2016.

13:04

Autor: Boris Bogić/Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Saborska Služba za građane organizira kviz za učenike osnovnih škola pod nazivom "Koliko poznaješ Hrvatski sabor", koji će se održati 3. ožujka iduće godine. Službene prijave za kviz primat će se od 12. siječnja do 17. veljače 2017.

Kviz-pitanja provjerit će koliko osnovnoškolci poznaju Sabor i njegovu ulogu u hrvatskoj povijesti, te što znaju o tome kako danas Sabor utječe na živote hrvatskih građana.

Po pravilima kviza, natječu se timovi od tri učenika iz završnih razreda osnovne škole. Svaki učenik ima zamjenika u slučaju da ga nešto spriječi. Svaka škola može prijaviti samo jedan tim.

Kviz se sastoji od 30 pitanja: 15 o djelovanju Sabora do 20. stoljeća i u 20. stoljeću, a drugih 15 o njegovu djelovanju u 21. stoljeću.

Popis 10 najuspješnijih timova/škola objavit će se na mrežnim stranicama Sabora tri sata nakon što završi rješavanje kviza. Tri najbolje rangirana tima osvojit će nagrade koje će im uručiti predsjednik Hrvatskoga sabora, a ostali sudionici dobit će pohvalnice, odnosno zahvalnice.

Kviz će se održati 3. ožujka 2017. s početkom u 13 sati, a prijave za kviz primat će se od 12. siječnja do 17. veljače 2017. na e-adresu  kviz.gradjani@sabor.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.