Hrvatski radio

Radio Sljeme

Laureati Tin Srbić, Sandra Perković, ŽOK Mladost i GNK Dinamo

17.12.2019.

12:37

Autor: Čarles Gržinić

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Sportski savez Grada Zagreba jučer je na pozornici Trga bana Josipa Jelačića tradicionalno po 44. puta proglasio najbolje pojedince i ekipe grada Zagreba za ovu godinu. prije početka proglašenja najboljih skup je u ime organizatora pozdravio Nikola Dragaš

U konkurenciji sportaša velikih nedoumica i nije bilo. Po drugi puta u tri godine najbolji je gimnastičar Tin Srbić osvajač srebrnih medalja na preči Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Europskom prvenstvu u Poljskoj.

Najbolja sportašica ponovno je Sandra Perković koja je u disciplini disk na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojila broncu.
Za najbolji sportski par, posadu ili štafetu po peti puta proglašeni su braća Martin i Valent Sinković

Nogometaši Dinama nakon sjajnih nastupa u Europi te dominacije u domaćem nogometu očekivano su proglašeni za najbolju mušku ekipu našega grada.

Matea Rajković s velikim je zadovoljstvom u ime odbojkašica Mladosti u zrak pak dignula priznanje za najbolju žensku ekipu

Što se trenerske struke tiče ove godine uspješni su bili Nikola Bralić, Lucijan Krce i Nenad Bjelica.

U kategoriji sportaša s invaliditetom posebna priznanja dobili su Helena Dretar Karić, petra Deša i Ruža Markešić, Ivan Katanušić, Luka Drokan i Laura Štefanac.

Za postignute vrhunske rezultate i sportsku djelatnost godišnje nagrade dobili su :
Mirela Šikoronja Ivančin, Karate klub Hercegovina – Zagreb, Zagrebački sveučilišni športski savez, Lucija lesjak te Vjekoslav Luburić.

Dobitnici nagrade za životno djelo na proglašenju Sportskog saveza Grada Zagreba bili su Vjekoslav Šafranić, Jasmina Katalinić, Spoertsko društvo invalida Hrabri, Zagrebački skijaški savez, Zagrebačko tjelovježbeno društvo "Hrvatski sokol"

Proglašenje najboljih pokazalo je da je vrhunski sport u Gradu Zagrebu neuništiv te da će se i dogodine imati razloga pljeskati i slaviti one koji će u sudaru s bogatijima pronaći načina za pobjedu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.