Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Lijevi blok" neće podržati izmjene GUP-a

26.06.2019.

12:08

Autor: Boris Bogić

R.S.

R.S.

Foto: - / -

Gradski zastupnici Kluba "Lijevog bloka" na konferenciji za novinare još su jedanput upozorili na problematičan način rada gradonačelnika Milana Bandića u vezi s izmjenama Generalnog urbanističkog plana.

Tomislav Tomašević iz stranke "Zagreb je naš" tvrdi da, iako je procedura izmjena GUP-a počela još prije četiri godine, gradonačelnik je tek prije dva tjedna poslao vijećima gradskih četvrti popis tih izmjena te zatražio njihovo hitno očitovanje, kako bi sve bilo spremno za sljedeću sjednicu Gradske skupštine.

Rada Borić iz "Nove ljevice" istaknula je da su promjene koje traži Milan Bandić protuzakonite.

- Promjene i prijedlozi oko promjena GUP-a krše nekoliko ključnih zakona...krše Zakon o graditeljstvu, Zakon o prostornom planiranju, Zakon o pravu na pristup informacijama, Zakon o lokalnoj upravi i samoupravi i Zakon o sportu -

Zlatko Nikolić iz "Radničke fronte" smatra da GUP-u u ovom obliku nije mjesto na dnevnom redu Gradske skupštine

- Ne zato što mu nije vrijeme da se napokon nakon svih ovih godina procedure donese, nego zato što je očito iskorišten kao predradnja za neke, blago rečeno upitne poslove. Govorimo naravno o prenamjeni zemljišta Hipodroma, dijela Velesajma i NK Lokomitive -

Jednoglasno je stajalište Lijevog bloka da će na 25. sjednici Gradske skupštine glasovati protiv izmjena Genaralnog urbanističkog plana koje traži gradonačelnik Milan Bandić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.