Hrvatski radio

Radio Sljeme

Lijevi blok protiv paušalnog poreza za iznajmljivače!

23.01.2019.

13:22

Autor: Mia Majić

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Prijedlog odluke o visini paušalnog poreza po krevetu te održavanje javnih površina dvije su od 16 točaka koje će se naći na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine, a na koje su se na današnjoj konferenciji za medije osvrnuli zastupnici Kluba Lijevog Bloka.

Kada je riječ o visini paušalnog poreza kojeg po krevetu plaćaju iznajmljivači u turizmu, Svibor Jančić iz stranke "Za grad" tvrdi da bi trebalo voditi računa i tome je li to građanima dodatni prihod kojim krpaju tanke kućne budžete ili su na tom poslu izgradili vlastiti visokoprofitni biznis. Inzistirat ćemo da se to tržište regulira izdvajanjem građana koji iznajmljivanjem popunjuju kućni budžet, dakle nemaju druge prihode pa su bili prisiljeni iznajmljivati od onih koji okreću veliki novac, a za to ne plaćaju nikakav porez, objašnjava Jančić. 

Gradski zastupnik platforme Zagreb je naš Tomislav Tomašević osvrnuo se pak na najavljeno poskupljenje odvoza otpada koje u Holdingu opravdavaju povećanjem broja zaposlenih. Trebamo se zapitati koliko je među tim radnicima bliže rodbine saborskih i gradskih zastupnika koji prelaze u gradonačelnikov klub, sjetimo se braće i sestara koji se zapošljavaju u gradskoj upravi i gradskim tvrtkama, a gradonačelnik od građana očekuje da kroz komunalne usluge plaćaju njegovu političku trgovinu, zaključio je Tomašević.

Tomašević cijelu priču oko poskupljenja odvoza otpada smatra dijelom Banidćeve političke trgovine, a bit će zanimljivo vidjeti o kojim točkama će sutra zastupnici najviše raspravljati te koje će odluke donijeti na prvoj ovogodišnjoj sjednici Gradske skupštine. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.