Hrvatski radio

Radio Sljeme

Lisec: "I osobe s invaliditetom posjeduju scenske i umjetničke talente!"

23.05.2023.

10:35

Autor: Radio Sljeme

Festival jednakih mogućnosti

Festival jednakih mogućnosti

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Počeo je 21. Festival jednakih mogućnosti, manifestacija koju organizira Društvo tjelesnih invalida. Cilj Festivala je pokazati da i osobe s invaliditetom posjeduju scenske i umjetničke talente kojima mogu doprinijeti društvenoj ponudi grada.


Festival jednakih mogućnosti održava se na ulici gdje svaki prolaznik može pogledati program i uvjeriti se u njihova djela kojima, poput drugih umjetnika, postižu visoku umjetničku vrijednost i zadivljuju publiku, istaknula je predsjednica Društva Viktorija Lisec, koja nam je otkrila i dio programa. 


- Tu će biti sportski program na kojem imamo poligon za igre mobilnosti gdje će, prvenstveno građanstvo, moći iskusiti uvjete simulirane sljepoće kako bi dobili dojam kako se slijepe i gluhoslijepe osobe kreću gradom, a uz to je moguće isprobati i vožnju u invalidskim kolicima preko prepreka. Također će biti i glazbeno-scenski program gdje nastupaju osobe s invaliditetom iz raznih centara i udruga, kao i djeca s oštećenjima u razvoju, zajedno s našim estradnjacima. Imamo i likovni program gdje umjetnici, osobe s invaliditetom, pokazuju svoje radove, rekla je Lisec. 


Festival traje do četvrtka. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici