Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ljiljana Pranjić dobitnica je nagrade "Vesna Andrijević Matovac"

18.02.2017.

14:44

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Gradskoj skupštini dodijeljena je godišnja nagrada "Vesna Andrijević Matovac" za doprinos afirmaciji borbe protiv raka dojke u Hrvatskoj. Nagradu dodjeljuje Udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke "SVE za NJU!", u spomen na svoju prvu predsjednicu po kojoj nagrada i nosi ime.

Nagrada za izniman doprinos afirmaciji borbe protiv raka dojke u Hrvatskoj ove je godine pripala Ljiljani Pranjić, koja se već šesnaestu godinu bori s karcinomom dojke. Uz  obitelj i prijatelje , udruga sve za nju u najtežim je trenutcima bila moj najveći oslonac, istaknula je Ljiljana Pranjić

Kada sam bila očajna i tužna, kada sam tražila gdje ću dobiti terapiju udruga "Sve za nju" se angažirala oko mene. Udruga je sada mjesto koje me uči kako kvalitetnije živjeti, te kako da još više uživam u životu.

Zloćudne su bolesti danas jedan od najvećih problema, istaknuo je ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je bio na dodjeli nagrade. U izlječenju tumora ključna je prevencija,  istaknuo je Kujundžić 

Nacionalni program postoji i on će se proširivati i na njemu ćemo ustrajati i na prevenciji i na osiguranju naj optimalnijih oblika liječenja. Nadam se da će se ljudi više odazivati na preventivne preglede, i da ćemo svi zajedno više dati za oboljele od malignih bolesti.

Pokrovitelj nagrade su predsjednica Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Gradska skupština Grada Zagreba.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.