Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ljubavna pisma u KNAP-u

01.02.2023.

11:32

Autor: Nevena Saraga

Ljubavna pisma

Ljubavna pisma

Foto: Planet Art / Planet Art

Kazalište Planet Art u četvrtak, 2. veljače, u 20 sati u Kazalištu KNAP premijerno izvodi predstavu „Ljubavna pisma“, koju po jednoj od najizvođenijih kazališnih ljubavnih priča na svijetu redateljski supotpisuju Slavica Knežević i Marko Torjanac.

Tekst američkog dramatičara Alberta Ramsdella Gurneya "Ljubavna pisma" nominiran je za Pulitzerovu nagradu za dramu, a tekst je 1988. godine praizveden na Broadwayu.


U njegovoj izvedbi okušala su se velika glumačka imena poput Kathleen Turner, Williama Hurta, Mela Gibsona, Gerarda Depardieua, Anouk Aimee, Sissy Spacek, Sigourney Weaver te Elizabeth Taylor, koja se ulogom u "Ljubavnim pismima" 2007. vratila na kazališnu pozornicu.


Kod nas, u ovoj su predstavi igrali i sjajni Ana Karić i Boris Buzančić, a izveli su je više od 500 puta.


U najnovijoj produkciji Kazališta Planet Art sjajnim glumačkim postavama pridružuju se Slavica Knežević u ulozi Melisse i Marko Torjanac kao Andrew, a oni tijekom gotovo 50 godina održavaju svoj poseban odnos putem pisama.


Prijatelji su iz djetinjstva čije doživotno dopisivanje započinje slanjem razglednica tijekom ljeta što se nastavlja cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama u kojima progovaraju o svojim nadama, željama, snovima, pobjedama i porazima dok njihovi životi idu različitim smjerovima.


U međuvremenu Andrew postaje uspješan odvjetnik i političar dok se Melissa okreće umjetnosti i porocima.


Kamo vodi slučajan susret nakon mnogo godina? Je li, nakon toliko vremena, za njih prekasno? Je li moguć „popravni“ iz ljubavi? I jesu li osobe iz pisama iste kao one iz stvarnosti?


Saznajte na premijeri u KNAP-u u četvrtak, 2. veljače, u 20 sati.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.