Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ljubici i Dori Nagrade "Luka Ritz"

16.11.2015.

12:28

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu Međunarodnog dana tolerancije, u Staroj gradskoj vijećnici uručene su nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost. Dobitnice ove godine su dvije učenice - Ljubica Marinčić i Dora Cesarec. Nagrade su im uručili gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor.

Ljubica Marinčić je učenica Osnovne škole Grigora Viteza, a aktivirala se, među ostalim, tijekom prikupljanja pomoći za poplavljene. Zajedno s vršnjacima organizirala je prodaju prikupljenih stvari kojih su se učenici odrekli u korist afričke djece. Sredstva su uplaćena na račun UNICEF-a.

Dora Cesarec učenica je Prirodoslovne škole Vladimira Preloga. Do sad je već dobila je nagradu Volonterskog centra Zagreb Very Important Volunteers, predsjednica je Volonterskog kluba škole i u brojnim humanitarnim akcijama već se istaknula kao izvrsna organizatorica.

S obzirom na to da je u našoj zemlji Dan žalosti, proglašen zbog terorističkih napada u Parizu, na početku svečanosti minutom šutnje odala se počast svim žrtvama terorističkog napada. Glazbeni dio programa je otkazan.

Inače Nagrada Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost dodjeljuje se učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola te učenicima od 1. do 4. razreda srednjih škola Grada Zagreba, koji su svojim djelovanjem znatno pridonijeli afirmaciji ljudskih prava, izrazitoj toleranciji i promicanju mira, slobode i jednakosti među svojim vršnjacima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.