Hrvatski radio

Radio Sljeme

Lomničani: "Gradonačelnik radi svima nama na štetu"

19.04.2018.

13:15

Autor: Krešimir Vešnik

Lomničani: "Gradonačelnik radi svima nama na štetu"

Lomničani: "Gradonačelnik radi svima nama na štetu"

Foto: - / -

Mještani Donje Lomnice i dalje se bore protiv izgradnje asfaltne baze tvrtke Strabag u njihovom mjestu. Napominju da je nužno zaustaviti izgradnju baze zbog rizičnog utjecaja na zdravlje mještana te kako bi se spriječila ekološka katastrofa kakvoj ovih dana svjedočimo u Slavonskom Brodu.

Ispred gradilišta asfaltne baze okupili su se mještani, kojima je svoju podršku dao saborski zastupnik Lovrinović iz stranke Promijenimo Hrvatsku, Treba spriječiti izgradnju ove asfaltne baze. Mi podržavamo inicijativu Stop asfaltnoj bazi i mi ćemo se žestoko boriti ovdje uz građane sve dok ne dođe do izmještanja ove asfaltne baze. Zaista nećemo odavde otići i stalno ćemo ih podržavati.

Prije nekoliko mjeseci osnovano je povjerenstvo za premještanje baze, no kako nije postignut dogovor između grada Velike Gorice i tvrtke Strabag, povjerenstvo se obratilo Vladi za pomoć, Ministarstvo državne imovine poslalo je u grad Veliku Goricu prijedloge zemljišta za izmještanje ove asfaltne baze, međutim grad je bez znanja povjerenstva koje je i sam osnovao za problem izmještanja asfaltne baze, njima poslalo odgovor da im niti jedno od tih zemljišta ne odgovora. Mi smatramo da gradonačelnik uporno radi, zapravo, svima nama na štetu, rekla je članica inicijative Stop asfaltnoj bazi, Antonija Radoš Šimac.

Gradonačelnika Velike Gorice, Dražena Barišića, aspostrofirao je i MOST-ovac, Miro Bulj, Ovo je aspurdistan. Ova država mora stati u zaštitu građana, zraka, vode i javnoga dobra, a nikako u svrhu privatnih interesa. U ovome slučaju to je eklatantan primjer. Još jednom ponavljam, začuđujuće je kako gradonačelnik koji je i saborski zastupnik i član Odbora za okoliš koji će se danas sastati po pitanju Slavonskog broda, a ovdje ga čeka veća katastrofa nego u Slavonskom brodu.

Iz inicijative Stop asfaltnoj bazi poručuju da će se i dalje boriti protiv izgradnje asfaltne baze te najavljuju i koncert podrške.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.