Hrvatski radio

Radio Sljeme

Lovrić: "Ne razmišljamo o nastavi na daljinu!"

25.11.2020.

09:03

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

foto: Igor Kralj/PIXSELL

foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / -

547 učenika i 190 djelatnika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola je zaraženo, a 8076 učenika i 227 djelatnika u samoizolaciji. Unatoč tome i usprkos najavi o postroženju epidemioloških mjera do Božića, iz Gradske uprave za Radio Sljeme tvrde da ne planiraju prijelaz na C model nastave.

U Gradskom uredu za obrazovanje ističu da su u svakodnevnoj komunikaciji sa školama, lokalnim stožerom, epidemiološkim službama i resornim ministarstvom te trenutno ne postoji inicijativa niti odluka za prelaskom na organizaciju nastave po modelu C, odnosno nastave na daljinu u školama Grada Zagreba.

Tvrde da redovita nastava u zagrebačkim školama zasad teče bez poteškoća, a eventualne izmjene u organizaciji rada pojedine škole, odnosno nastavi pojedinog razrednog odjela škole, donose se u skladu s uputama i preporukama nadležnih epidemioloških službi.

U dječjim vrtićima Grada Zagreba zaraza je prisutna kod 21 djeteta i 132 djelatnika, a 904 djece i 163 djelatnika nalaze se u samoizolaciji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.