Hrvatski radio

Radio Sljeme

Luka Korlaet najavio izgradnju novih biciklističkih staza u gradu

24.08.2022.

11:47

Autor: Radio Sljeme

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet

Foto: Davorin Visnjić / PIXSELL

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet najavio je radove na biciklističkoj infrastrukturu u gradu, istaknuvši da uskoro kreću tri projekta kojima će se povećati broj biciklističkih ruta i staza.

Jedan od projekata je, istaknuo je Korlaet na redovnoj konferenciji za novinare, uvođenje dvaju biciklističkih traka u prilazu Gjure Deželića.


Njihovim uvođenjem, od tri kolne trake u ulici dvije će biti namijenjene automobilima, a jedna biciklistima, rekao je dodavši da se završetak radova očekuje početkom rujna.


U sklopu projekta Greenway, također u rujnu počinju radovi na na prvoj etapi te staze koja će se na 1,7 kilometara protezati između Blata i Jadranskog mosta.


- Na kruni nasipa, sa sjeverne i južne strane rijeke Save, postavit će se nova infrastruktura za bicikle, istaknuo je Korlaet i dodao da se u sljedećim etapama predviđa prilagodba nasipa za bicikliste sve do Mosta mladosti.


U cilju povećanja infrastrukture, radi se na izgradnji biciklističke magistrale Zagreb istok, koja će biti duga 23 kilometar, a protezat će se od Studentskog centra do Dugog sela. Već su započeli pripremni radovi na prvoj dionici, koja će će se protezati od Zavrtnice do ulice Svetice.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.