Hrvatski radio

Radio Sljeme

Mainz i Zagreb još jednom potvrdili 50 godina dugo prijateljstvo

29.05.2018.

12:47

Autor: Čarles Gržinić

Borna Filic/PIXSELL

Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / -

Učenici Gimnazije Theresianum iz Mainca i Srpske pravoslavne gimnazije Kontakuzina Katarina Branković danas su bili gosti Gradske uprave gdje ih je primio gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima. Posjet se održao nakon programa s kojim se gostima približila Hrvatska i grad Zagrebom.

Prijateljstvo Gimanazije Theresianum iz Mainza i Srpske pravoslavne gimnazije iz našega grada traje već pune tri godine. Nakon što su učenici i nastavnici Srpske pravoslavne gimnazije početkom ove školske godine bili u Mainzu, 10 učenika i dva nastavnika iz te škole stigli su u uzvratni posjet koji im je omogućio da upoznaju dio Lijepe naše.

Moderna tehnologija i mladenačka želja da se upoznaju druge zemlje i narodi izgradili su nova prijateljstva. Ta prijateljstva preliti će se u obitelji koje će sigurno htjeti vidjeti sve ono što su im o Hrvatskoj i našem gradu ispričali njima najbitniji – njihova djeca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.