Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Mala Bosna" - ruglo na kraju grada?

19.04.2019.

13:27

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

foto: Sesvete danas

foto: Sesvete danas

Foto: - / -

Više od 20 godina stanovnici dijela ulica Đure Sudete i Marije Jurić Zagorke u naselju "Mala Bosna" u Sesvetama čekaju osnovne komunalije. Neke odgovore u petak ujutro donijela im je naša emisija "Moj firtl", a nove očekuju u ponedjeljak kada će ih posjetiti gradonačelnik Milan Bandić.

U komunalnoj agoniji staroj dva desetljeća, posljednja kap koja je prelila čašu bila je informacija da će na terenu lokalnog nogometnog kluba biti utrošeno 2 milijuna kuna za zamjenu umjetne trave dok, s druge strane, građani ovih dviju ulica traže osnovne životne uvjete za koje plaćaju 18 posto prireza.

Lokalno vijeće gradske četvrti Sesvete još je lani planiralo sredstva za radove, ali problem je što se već dvije godine od nadležnog Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada čeka građevinska dozvola za oborinsku odvodnju. Kad će biti donesena - to je pitanje za bezdan hrvatske birokracije. Jedina tvrtka koja može započeti radove jest Plinara. Pročelnica Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, Renata Šimon:

- Budući da Plinara ima građevinsku dozvolu i oni mogu krenuti, plin ide. Neću reći sutra, ali ide ovih dana. Napravit će se priključci, iza toga stavit ćemo habajući sloj asfalta dase ne hoda više po prašini i čekamo da se ishodi građevinska dozvola za oborinsku odvodnju, za nogostup i onda će se završit kompletno uređenje ulice.-

Direktor Plinare, Tomislav Mazal potvrdio je da će ta tvrtka svoje napraviti do kraja svibnja:

- Ovim putem pozivamo one koji se žele priključit' na naš sustav, da što prije požure sa svojim zahtjevom i sa svojim radovima koje moraju obaviti da bi se mogli spojiti na mrežu.-

No, građani s time nisu zadovoljni i traže odgovor na pitanje - kada će se naći u vidnom polju gradskih struktura? Konkretan odgovor mogli bi dobiti već u ponedjeljak za kada je, također u našem programu, gradonačelnik Milan Bandić najavio posjet njihovom kvartu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.