Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Mala Martićeva" samo za pješake!

02.06.2023.

18:57

Autor: Radio Sljeme

Pješačka zona u Martićevoj

Pješačka zona u Martićevoj

Foto: Igor Šoban / PIXSELL

U sklopu programa širenja pješačkih zona u gradu, danas je svečano otvorena "Mala Martićeva"  80-tak metara ulice uz park fra Grge Martića osim što je namjenjeno samo za pješake, dobilo je i novo umjetničko ruho!  

Projekt je financiran od strane Blumberg Asfalt art incijative s ciljem širenja pješačkih zona u gradovima, te uz aktivno sudjelovanje građana omogućiti kvalitetniji život u urbanim sredinama. 


Za slikovni dio zadužen je bio street art umjetnik Boris Bare koji je odlučio prenijeti uzorke iz haustora donjogradskih zgrada.


Na svečanom otvorenju "Male Martićeve" bio je i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet koji je najavio i konačno uređenje prve nove pješačke zone u Staroj Vlaškoj.


- Vidjeli ste da je Stara vlaška došla svome kraju. Ogulili smo one boje na podu i uskoro ćemo odnijeti betonske žardinjere. Tamo je sad trenutno gradilište, jedna zgrada je u obnovi pa se ulica ne može pravo ni koristiti. Ovih dana ćemo raspisati javni urbanističko-arhitektonski natječaj  za trajno preuređenje Stare Vlaške, rekao je Korlaet.


Pješačke zone širti će se i dalje, rekao je zamjenik gradonačelnika. Slijedeći projekt je zona u Masarykovoj ulici, između Tesline do Gundulićeve, koja bi na jesen trebala postati ulica samo za pješake.    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.