Hrvatski radio

Radio Sljeme

Manifestacija "Dvorišta" ove godine na tri lokacije

13.07.2021.

17:37

Autor: Doroteja Brljak

Manifestacija "Dvorišta" ove godine na tri lokacije

Manifestacija "Dvorišta" ove godine na tri lokacije

Foto: - / -

Ljetna zagrebačka kulturno turistička manifestacija "Dvorišta" ove će se godine održati u smanjenom obimu jer su mnoga gornjogradska dvorišta stradala u potresu. Druženje uz ugostiteljsku ponudu i pomno biran glazbeni program Zagrepčane i goste očekuje od 16. do 25 srpnja na tri lokacije.

Bit će to dobro poznato dvorište palače Balbi na adresi Demetrova 11 te na dvije lokacije premijerno predstavljene na zadnjim "Dvorištima" 2019. godine - u prednjem atriju i u stražnjem dvorištu Narodnoga doma HAZU na adresama Opatička 18 i Dvoranski prečac 1.

Budući da je Gornji grad značajno stradao u razornom potresu, u okolnostima pandemije, manifestacija prošle godine nije održana. Međutim, unatoč takvoj situaciji i ograničenom broju dostupnih dvorišta, ovogodišnjim održavanjem "Dvorišta" žele poslati poruku optimizma - da je Gornji grad i dalje živi prostor na kojemu život, unatoč svemu, nije stao.

Manifestaciju koja se održava po sedmi put, uz podršku Turističke zajednice Grada Zagreba, jedan od najvećih južnokorejskih portala Naver proglasio je „daleko najboljim iskustvom u Zagrebu“, a britanski BBC TRAVEL posvetio mu je cijelu jednu emisiju. Uspjeh manifestacije potvrdile su i dvije prestižne nagrade osvojene za najkreativniji i najinovativniji projekt u hrvatskom turizmu.

Ulaz u sva dvorišta tijekom trajanja manifestacije bit će slobodan uz pridržavanje propisanih epidemioloških pravila i mjera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.