Hrvatski radio

Radio Sljeme

Maras Bandiću: "Pokaži većinu ili se povuci i idemo na nove izbore!"

06.11.2018.

12:55

Autor: Margareta Jozinović

Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / -

Nastavak 17. sjednice Gradske skupštine jučer nije niti započeo budući da nije bilo kvoruma, nakon čega je HDZ-ov čelni čovjek i predsjednik skupštine Andrija Mikulić odgodio nastavak iste za 7 dana. Spomenuti događaj nametnuo je gradskom SDP-u pitanje postoji li većina u Gradskoj skupštini?

Je li gradska Skupština, trzavicama između Nevoisnih za Hrvatsku i gradonačelnika Milana Bandića, ostala bez većine i kako će se jučerašnja paraliza gradskog predstavničkog tijela odraziti na funkcioniranje Grada pita se predsjednik gradskog SDP-a Gordan Maras ističući kako Grad na ovaj način ne funkcionira. Imamo ogroman problem sa otpadom, s nezakonitim održavanjem javne rasvjete gdje će omogućuje jednoj tvrtci da preko 30 milijuna kuna na nezakonitoj odluci Skupštine ostvaruje enormne profite, ne funkcioniraju niti opremanje škola ni vrtića - dakle Grad uopće ne funkcionira!

Jučerašnji izostanak kvoruma dokaz je da gradonačelnik nema podršku gradskih zastupnika, a rok od tjedan dana za oporbu je dovoljno da se pokaže stvarno stanje, ističe Maras. Dajemo rok Bandiću i HDZ-u da do ponedjeljka pokažu većinu u Skupštini ukoliko to ne naprave predlažemo gradonačelniku da se povuče, da se raspusti Skupština i da se ide na nove izbore! 

Gradonačelnika, čini se, ne zabrinjava ima li ili nema većinu. Ne bavim se Hasanbegovićem, koji je jedan divan čovjek i velika perspektiva naše politike, nešto malo veća od Darinka Kosora! Pa neću ja kao žmigavac razmišljat hoću li imati ruku ili dvije u Skupštini. To nije moj posao i preciznije samo moj problem. Ako ne bude većine u ponedjeljak, bit će u srijedu, ako ne tada onda u petak. Ako ne bude, bit će nova većina. Hoće li biti novi izbori to ovisi o Skupštini, rekao je Bandić.

Nisu građani dužni bit taoci igara većine u Skupštini, zaključio je Maras dodavši kako nije Skupština igraonica Hasanbegovića i Bandića. Hoće li gradonačelnik Bandić osigurati dovoljno ruku u Gradskoj Skupštini i tko će biti politički prebjezi - iz oporbe u vladajuću većinu - nećemo doznati prije ponedjeljka za kada je zakazan novi pokušaj nastavka 17. sjednice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.