Hrvatski radio

Radio Sljeme

Maras: Hitno treba zasjedati Gradska skupština

02.04.2020.

10:33

Autor: Boris Bogić

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Gradski SDP traži hitno zasjedanje Skupštine i rebalans gradskog proračuna kako bi se oslobodila sredstva za obnovu grada, pogotovo škola, izjavio je Gordan Maras na novinskoj konferenciji održanoj ispred zgrade Ureda gradonačelnika.

- Gradska uprava, gradonačelnik i HDZ jednostavno ne funkcioniraju u ovoj situaciji, a posebno najodgovorniji ljudi grada Zagreba, a to su gradonačelnik Milan Bandić i pročelnik za hitne situacije Pavle Kalinić - upozorio je čelnik gradskog SDP-a Gordan Maras.

Gradski SDP traži da se konačno napravi popis svih oštećenih objekata, da se statičare plati za posao koji rade, a ne da se od njih traži da volontiraju, te da se angažira tehnika sa svih gradskih gradilišta za sanaciju oštećenih zgrada.

Maras je komentirao i izjavu Državnog tajnik u Ministarstvu graditeljstva Željka Uhlira koji je rekao da su se Grad Zagreb i gradonačelnik Bandić izjasnili da ne žele obnavljati Zagreb nakon potresa.

-  Ukoliko je to istina to je skandalozno i zahtjeva ostavku isti tren, ne ostavku nego da ga se izbaci iz gradske uprave jer ne zaslužuje biti gradonačelnik grada Zagreba! -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.