Hrvatski radio

Radio Sljeme

Maras: "Nemamo povjerenje u gradonačelnika"

24.04.2020.

13:11

Autor: Krešimir Vešnik

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

"Nemamo povjerenja u gradonačelnika Milana Bandića", poručio je predsjednik gradskog SDP-a, Gordan Maras. Govorio je o najavi početka nastave u školama o kojoj nema dovoljna informacija. Ističe da se u njih godinama nije ulagalo što se nakon potresa i pokazalo.

I dok gradonačelnik Bandić uvjereva da će sve biti spremno za najavljeni početak nastave, prvi čovjek gradskog SDP-a, Gordan Maras, ističe da o tome nema dovoljno informacija - Naša djeca trebaju ući u one škole koje su potpuno sigurne. S obzirom da je još uvijek pandemija, one moraju biti one moraju biti sigurne i sa zdravstvenog aspekta. Govorim o tome kako će se raditi i posluživati hrana, kako će se te škole čistiti. Ne znamo koja djeca mogu ići u školu; ne znamo kakva će biti organizacija rada u školi; koji će učitelji i učiteljice biti u školi, mogu li svi oni raditi. Ne znamo, također, koliko će djece moći biti u razredima. 

SDP-ovci smatraju da se godinama nije dovoljno ulagalo u gradske škole, što se nakon potresa i pokazalo.

Kažu da se neke škole žale da im Grad mjesecima nije doznačio redovita mjesečna sredstva - Subvencioniranje prehrane Grad nije uplatio od siječnja. Redovite mjesečne akontacije za održavanje od Grad nije uplatio od veljače, a iz tih sredstava se nabavljaju higijenska sredstva - objasnila je tajnica gradskog SDP-a, Tanja Đaković.   

Prvo se trebaju obnoviti škole i zdravstvene ustanove u gradu, zaključuje Maras, ali ne na način da gradonačelnik, kako je ocijenio, pogoduje svojim poznanicima. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.