Hrvatski radio

Radio Sljeme

Maras: "Ovo nisu izolirani slučajevi, to su obračuni koji moraju prestati!"

26.09.2018.

11:50

Autor: Margareta Jozinović

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

"Je li Zagreb siguran grad?" pita se gradska organizacija SDP-a na današnjoj konferenciji za medije. Uputili su niz kritika na račun rada Ministarstva unutarnjih poslova, a zbog oružanih sukoba u gradu tražit će i tematsku sjednicu Skupštine.

Predsjednik SDP-a, Gordan Maras, ističe kako stvari izmiču kontroli i kako se, zbog proteklih oružanih sukoba, više ne može govoriti o izoliranim slučajevima. Zbog svega navedenog traže tematsku sjednicu gradske skupštine na temu sigurnosti u gradu. Ovo nije i ne može biti, ono što kaže MUP, izoliran slučaj. Mi u Zagrebu, nažalost, imamo obračune određenih interesnih skupina i to jednostavno treba prestati! Zato tražimo promptnu akciju nadležnih institucija, ali tražimo i tematsku sjednicu kako bi donijeli konkretne mjere!

Niz kritika na rad Ministarstva unutarnjih poslova uputio je predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u Hrvatskom saboru, Ranko Ostojić. Pitanje organizacije je nešto što je najvažnija stvar, a to Ministarstvo unutarnjih poslova ne radi! Vijeća za krim prevenciju ne funkcioniraju, kontakt policajci ne rade, pričuvna policija nije u funkciji! Molim da se napokon o tome počne razgovarati na ozbiljan način, a neka se gospodin ministar udostoji doći u Sabor, neka podnese izvješće i neka nama kaže da je sve divno i krasno kao što redovito govori, dodao je Ostojić.

Na prevenciji, koja je prvi korak prema sigurnosti u gradu, ne radi se dovoljno! - upozoravaju iz stranke te apeliraju gradskim službama i nadležnim institucijama da se više angažiraju kako bi Zagreb učinili gradom u kojem će se građani ponovno moći osjećati sigurno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.