Hrvatski radio

Radio Sljeme

Maras: "Plenković i Bandić rade cirkus od Zagreba"

11.02.2020.

13:03

Autor: Boris Bogić/Hina

Marko Lukunić/PIXSELL

Marko Lukunić/PIXSELL

Foto: - / -

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras prozvao je gradonačelnika Milana Bandića i premijera Andreja Plenkovića da rade cirkus od Gradske skupštine i Zagreba te je pozvao zastupnike da odbiju izmjene i dopune GUP-a!

Početak sjednice Skupštine već je dvaput odgođen zbog nedostatka kvoruma, a u zastupničkim klupama nije bilo vladajućih - stranke gradonačelnika Milana Bandića i HDZ-a.

- Ovo više nema smisla. Pozivamo na razum i to da se odbije ovaj dokument,da se prestanu ponašati kao što su do sada - bahato i nedostojno Grada Zagreba. Pozivamo sve zastupnike da odbiju GUP i da prestanu od Zagreba raditi cirkus, a od građana građane drugog reda u Republici Hrvatskoj -  kazao je Maras.

Gradonačelniku i Plenkoviću poručio je da - njihovi noćni razgovori ne mogu zaustaviti promjene koje dolaze u Zagrebu. Uvjeren je, kaže, da će se svi, u manje od godinu dana  svega onoga što oni izvode u Zagrebu sjećati kao jedne loše šale.

Maras očekuje da danas zastupnici ne prihvate GUP, da se krene u izradu novog dokumenta koji bi odražavao potrebe građana Zagreba i pripremio Zagreb za 21. stoljeće.

Smatra da su građani spremni, ukoliko je to potrebno, i na ulici promijeniti svojim aktivizmom, demonstracijama i protestima gradonačelnika i premijera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.