Hrvatski radio

Radio Sljeme

Marihuana buja u Zaprešiću

05.10.2013.

13:25

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uhićena su tri uzgajivača marihuane s "popratnom" opremom i sva su trojica iz Zaprešića. Policija je otkrila i plantažu s koje su brali svoj urod.

Zagrebačka policija u dva je odvojena slučaja uhitila tri uzgajivača, od kojih je zaplijenila više od kilogram marihuane i oko 340 stabljiki te opojne biljke, čija se vrijednost procjenjuje na 60-tak tisuća kuna.

U prvom slučaju policija je u srijedu na području Zaprešića uhitila 28-godišnjaka i godinu dana mlađeg suradnika, tereteći ih za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. U njihovom unajmljenom stanu pronašla je 1098 grama marihuane i 229 stabljiki konoplje težine 2355 grama, digitalnu vagu i sušilo za sušenje konoplje. Dvojica uzgajivača marihuanu su zasadila na plantaži na zaprešićkom području i potom je sušili u stanu i preprodavali.

Dan kasnije policija je uhitila i 33-godišnjeg uzgajivača konoplje, u čijoj je kući u Zaprešiću pronašla 42 grama marihuane, 114 stabljika konoplje visine do jednog i pol metra, digitalnu vagu i opremu za uzgoj marihuane, poput ventilatora, klima uređaja, lampe i transformatora.

Vrijednost zaplijenjene droge je 60 000 kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.