Hrvatski radio

Radio Sljeme

17:44 / 11.03.2017.

Autor: HRT/A.K.

Marko Sladoljev Mostov kandidat za gradonačelnika

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je nakon konstituirajuće sjednice Glavnog odbora stranke da su razgovarali o planovima za skore lokalne izbore. Marko Sladoljev potvrđen je kao kandidat za gradonačelnika Zagreba, a Ivana Ninčević Lesandrić bit će voditeljica kampanje.

Marko Sladoljev je u ovom trenutku jedina prava opozicija Milanu Bandiću u odnosu na sve druge kandidate, izjavo je Petrov novinarima.

Za Ninčević Lesandrić je rekao kako ima sve sposobnosti koje Most trenutačno treba, od organizacijskih do sposobnosti vođenja ljudskih resursa i financija.

Sladoljev je izjavio da će se protiv aktualnog gradonačelnika Milana Bandića, koji se kandidira za novi mandat, boriti programom racionalnog upravljanja gradom Zagrebom i pravim ljudima. Imat ćemo programe koji će direktno utjecati na naknade političara u školskim odborima. Moj prvi potez kao mogućeg gradonačelnika bit će ukidanje naknada političarima i u školskim odborima i u upravnim vijećima u vrtićima. Predložit ćemo da se redefiniraju mjesni odbori i da se obnašanje te dužnosti bazira na volonterskoj funkciji, rekao je Sladoljv nakon sjednice Glavnog odbora stranke.

Plan gospodarenja otpadom, promet, obrazovanje, vrtići, škole, upravljanje sportskim objektima i sport, koji je, istaknuo je, devastiran u Zagrebu, bit će mu u fokusu interesa.

Upitan kreće li u unaprijed izgubljenu bitku, Sladoljev je poručio kako je on novo lice i jedini kandidat rođen u Zagrebu. To ne mora biti prednost, ali mislim da nije mana. Zagrebu ne trebaju kozmetičke promjene, a dvije gospođe koje su glavne protukandidatkinje zapravo su bile dugogodišnje suradnice gospodine Bandića i neće donijeti duboke strukturne promjene u Zagrebu, rekao je Sladoljev.

Na pitanje je li razmišljao da se ponudi HDZ-u za kandidata s obzirom na to da HDZ još nije istaknuo svoga, Sladoljev je kazao kako o tome nije razmišljao te kako vjeruje da će HDZ istaknuti svog kandidata za gradonačelnika Zagreba. HDZ je na neki način i odgovoran jer gradonačelnik Bandić sada ima 7,5 milijardi kuna za svoju predizbornu kampanju i njegovi su potezi potezi očejnika jer je građane pozvao da ne poštuju zakon što se tiče parkiranja i neplaćanja karte, istaknuo je Sladoljev.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.