Hrvatski radio

Radio Sljeme

Marko Torjanac "Tražit ću vraćanje cijena naknade za održavanje groblja"

05.06.2020.

12:44

Autor: Boris Bogić

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

" Tražit ću vraćanje cijena naknade za održavanje groblja i osnovnih usluga ukopa i kremiranja na cijene prije poskupljenja u rujnu 2019." rekao je gradski zastupnik Marko Torjanac na novinskoj konferenciji uoči sjednice Gradske skupštine.

Torjanac je predložio dvije točke po hitnom postupku na dnevni red 34. sjednice Gradske skupštine koja će se održati slijedeči tjedan: vraćanje cijena za održavanje groblja i uvođenje obvezne potvrde o nekažnjavanju za sve vodeće pozicije u gradskim institucijama.

Naime, vezano uz izbor Tedija Lušetića za ravnatelja kazališta Komedije iako protiv njega postoji optužnica za aferu "Bundekfest", Torjanac smatra da se to više ne smije ponoviti. 

- Kako je moguće da čovjek koji ima potvrđenu optužnicu bude izabran na mjesto ravnatelja. Ova je situacija otkrila da u svim statutima zagrebačkih kazališta, kao uvjet za rukovodeće mjesto ne postoji obvezna potvrda o nekažnjavanju koja se odnosi i na pravomoćne optužnice - 

Torjanac smatra da je užasno važno za sve gradske ustanove, institucije, trgovačka društva i grada Zagreba i zagrebačkog Holdinga da za sva rukovodeća mjesta i mjesta u nadzornim tijelima, preduvjet bude potvrda o nekažnjavanju.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.